BENVENUTI - TERVETULOA - VäLKOMMEN

BENVENUTI - TERVETULOA - VäLKOMMEN

giovedì 27 marzo 2008

NAPOLI


"Kauneutensa ja hedelmällisyytensä vuoksi jumalat kiistelevät kaupungin omistuksesta"
"Napoli, Pariisin kanssa, on ainoa mahdollinen eurooppalainen pääkaupunki".
Se, joka lukee nämä fraasit tänään eikä tunne Napolia ja sen historiaa, voi ajatella, että se on pilaa, mutta sen sijaan, se on totisinta totta. Ensimmäinen kausi on Polibion (203 e.Kr- 120 eKr.) ja toinen Stendhalin (1783-1842), kuuluisan ranskalaisen kirjailijan.
Italian yhdistymisen aikoihin (1861), Napoli oli Euroopan väkirikkain kaupunki, noin 500.000 asukasta, ja Napolin pankki oli Euroopan rikkain.Nykyään Napolista Euroopassa on tullut ala-arvoisuuden vertauskuva. Se, mitä kuningas Franceschiello ( Francesco II di Borbone ) ei ole onnistunut häpäisemään, röyhkeyden ja sukunsa suosimisen symbolina, on onnistunut nykyisiltä poliitikoilta.
He ovat onnistuneet ryöstämään hengen tältä jalosukuiselta kaupungilta.
Kuva: Kuninkaan linna
Articolo tradotto da Italiana.

Nessun commento:

Post più popolari

Helsinki, Finland
Questo blog vuole essere un piccolo contributo alla conoscenza dell'Italia e degli italiani e vuole anche contribuire a far conoscere ai lettori italiani qualche aspetto di questa meravigliosa terra che é la Finlandia. Il blog non ha alcun fine di lucro e non è responsabile dei links ad esso collegati. Per informazioni scrivere a: italianiinfinlandia@gmail.com